Thursday, October 3, 2013

Pengalaman Makan Clomid

~Assalamualaikum wbt~

clomid..clomid..clomid..apa benda tu?
hmmm, untuk geng TTC mesti dah biasa dengar
yang tak biasa dengar boleh KLIK SINI untuk maklumat lanjut yer ;)
oklah, tahun ini ejat memang usaha lebih untuk tambah zuriat 
maklumlah zakwan pun dah masuk umur 4 tahun bulan Mei yang lepas
kalau ada adik zakwan, dah 2 tahun dah dia sekarang..........
tapi Allah lebih sayangkan dia..........
ibu doakan semoga anak ibu tenang di sana..........
Amin Ya Rabbal A'lamin...........
fuhhhhhh, dah2 tak mau sedih2 yer ejat, sila usaha lebih sikit, tahun depan ko dah 31
gullpppppp, owhhhh no!!!
ok, sambung cerita clomid
ejat start makan clomid ni bulan 8 dan continue lagi untuk bulan 9 sebab belum menampakkan apa-apa hasil
ejat dapat ubat ni dari Hospital Putrajaya masa bulan 8 hari tu
sebabnya sebelum tu ejat ada buat check up sikit, lepas scan, docktor kata tak ada apa-apa masalah, so dia cuma bagi clomid (50mg) untuk 3 cycle
lepas 3 cycle tak pregnant jugak, datang semula hospital untuk follow up
hmmmmm, so still waiting, waiting and waiting..........

selama 2 cycle makan clomid ni, ejat perasan lah beberapa perubahan dalam diri ejat
pertama sekali, ejat jadi sangat lapar hokay!
betul, tak tipu. lepas makan, rasa nak makan dan makan lagi
perut rasa lapar memanjang dan tak kenyang2, haaaaa sangat bahaya!
lepas dah makan banyak, apa lagi? badan pun rasa beratlah dan makin berisi
tapi serius, memang akan rasa lapar yang berpanjangan
ada jugak google2 dan ada komen yang mengatakan makan clomid jadi gemuk
gullpppppp!
tapi yerla, itu pengalaman orang dan ejat rasa ubat-ubatan ni bertindak balas mengikut ketahanan badan masing-masing. wallahua'lam
(nak sedapkan hati benarnya, uwaaaaa dah gumuks!)

lagi satu perubahan yang ejat rasa adalah perubahan emosi
tersangat-sangatlah emo, kejap rasa nak marah, kejap rasa nak menangis, kejap rasa nak merajuk, mengamuk, nak makan orang, haaaaaaa scary tak???
hahhahahaahaha!
sikit-sikit rasa sensitif sangat, small matter pun nak ambil port
contohnya?hmmm, tak boleh la cerita kat sini, cerita rumahtangga kan
tapi memang, perubahan emosi yang sangat2 melampau!
grrrrrrr.....grrrrrr.....grrrrrr......

so, itu jelah perubahan ketara yang ejat nampak dan rasa
lain orang, lain kesannya, ye tak?
doakan ejat yer kawan2
ejat tahu Allah dah dengar doa ejat, Allah dah proses doa ejat, tinggal Allah nak makbulkan je doa ejat tu
tapiiiiiiiiiiii, tak tahu bila. cepat atau lambat kenalah tunggu dan bersabar
hanya Dia yang mengetahui perancangan yang terbaik untuk hamba-hambanya
Allahuakbar, Ya Allah........

No comments:

Post a Comment