Friday, September 13, 2013

Menu Favourite Encik Enal

~Assalamualaikum wbt~

hari ini ejat ala2 rajin sikit yer, sikit jerla tak banyak
raijn sebab apa? rajin sebab masak pastu snap gambar, muahahaha!
bukan apa, dah lama tak snap gambar makanan yang dimasak sendiri
bukan ejat tak masak tau..hari2 ejat masak tapi malas giler nak snap gambar
so, hari ini terlebih rajin, show off la apa ejat masak

takdelah masak hebat2 pun, biasa2 jer, janji kenyang & encik enal suka
dari hari tu duk sebut nak daging goreng kunyit, daging goreng kunyit
haaa, hari ini ejat buatlah special untuk dia, special la sangat, haha
lauk2 kat bawah ni makan dengan nasi panas2, bubuh kicap, mmg mabellesss!

ok, jom usha apa ejat masak hari ini=)
 ~Daging Goreng Kunyit + Bunga Kobis + Carrot~
~Ikan Goreng Meletopsss Encik Enal~
nak tahu kenapa ejat bagi nama ikan tu macam tu???hik3
sebabnya dia sukaaaalah sangat ikan ni, kalau ejat suruh dia beli ikan, mesti ikan ni yang dia ambil, ejat pun tak tahulah kenapa
 ikan selar kalau tak silap, ikan ni kecik2 pastu kalau goreng Ya Allah..
meletup2, kadang tu sampai melompat2 ejat kat dapur sebab nak elak minyak
hahahhaha extreme kan main masak2 ni?
tapi yg ejat perasan, bila dia meletup tu menandakan ikan tu dah masak, haaaa gitu
ikan lain tak pulak, ikan ni jer, hmmm konpius2
~Salad + Tauhu Goreng + Sambal Pecal~
bahan2 pecal tak ada, tauhu pun jadilah
  eh3, sempat menyelit yer..hihi..
ni menu semalam, semalam tak makan nasi konon2nya, bajet diet la, hmmmm haram
hari ini cari nasi jugak, baru kenyang, Alhamdulillah
ini wedges dan salad jer pastu letak mayonis & cheezy mayo
settle!

ok, la chow dulu, daaaaaa......

No comments:

Post a Comment