Wednesday, June 19, 2013

Restoran Ayam Bakar Wong Solo + Yogen Fruz, Bangi aka menu buka puasa - 8th day

Assalamualaikum...

semua orang dah tido tapi mood menulis aku baru nak datang
hmmm, nak buek camno tu?
tak apa lah, Allah dah tentukan idea menulis aku datang time ni
Alhamdulillah... 
 kalau dibuatnya idea tak datang langsung, camner????
haaa tak dapek den nak nolong, hihi.. 
 
ok, disebabkan dah berhari-hari makan air tangan sendiri
makanya, aku nak rasa air tangan orang lain pulak
haaaaaaa, air tangan sapa lah yang aku nak rasa yer
air tangan tau, bukan air basuh tangan

ok, ni menu buka puasa hari ke-8
gila lama baru nak upload citerrr 
hai la ejat...ejat...hehe.. 
disebabkan lama tak pekena ayam penyet
apa lagi, berdesup la pergi 
Restoran Ayam Bakar Wong Solo kat bangi tu
aku pernah makan 1kedai ayam penyet kat alamanda
tapiii not my taste la,hehe...
ayam penyet wong solo jugak tetap menjadi pooojaaan hatiku
nggeeeee....

Ni aku tepek address nya:
Restoran Ayam Bakar Wong Solo
8-G-1 & 9-G-1,
Jalan Medan Pusat Bandar 4A,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel: 03-8925 3414
*Kedainya sebelah Restoran Steamboat Antarabangsa

~ Set Ayam Penyet = RM 10.90 ~
(Nasi, ayam penyet, sambal pedas giler tapi sedap wehhh, 
tempe goreng, tauhu goreng, terung sambal, timun & salad)

~ Tauhu tempe penyet = RM 5.50 ~
* orang jawa memang giler makan tempe, haha

bila dah makan, apa lagi, muka jadi blushing la menahan kepedasan
telinga dah keluar asap, hingus dah meleleh2
tapi makan gak lagi tu
lagi pedas lagi best
 nyum..nyum!!!
dah pedas kena la minum air
ni air yang kitorang order
~ Jus mangga = RM 5.50 ~
~ Sirap Limau = RM 2.50 ~
*akan dapat free air mineral sejuk yang kecil, tp tak snap gambar pulak

aku rasa ramai yang dah makan ayam penyet wong solo ni
tapi bagi yang belum pernah makan....
aku cadangkan korang datang dan cuba
memang tak rugi punyeeerrrr
servis pun cepat dan bagus ;-)

dah kenyang makan, Alhamdulillah....
sementara nak pegi ke kereta
ternampak la pulak kedai aiskrim yogurt
nama dia YOGEN FRUZ
dasar selera besar
kecek2 abg enal, dapatlah semangkuk, hehe
ikut tekak jawa aku ni
bila dah makan tutti frutti, snogurt
aku rasa yang ni paling sedap
cuba korang rasa pulak
kedainya selang 2,3 buah dari wong solo tu
layaannnnn....

 ~ Pic from Google ~

~ Hasil tangkapan ~
* flavour mangga, vanilla

~ Yogen Fruz, It's All About U ~

ok, daaaaaa...

2 comments:

  1. boleh tanye x,,camne nak booking eh? sbb kite kol xangkat2,,kot2..akak ade info :)

    ReplyDelete
  2. Eda..akk rasa kedai nya tak bukak lagi kot sebab tu xangkat2..akk tak pernah booking..no tu copy dari resit dia;)

    ReplyDelete