Wednesday, May 22, 2013

Asal usul sakit perut melampau...

hai semua..
wes turu? hehe..
ape yang wes turu ni?
wes turu tu maksudnye "da tido?" dalam bahasa jawa..
aku ni xdela pandai speaking jawa tapi taula sikit2 perkataan jawa
kalau nak tau aku ni mix tau..
mix sbb abah aku jawa, mak aku banjar..
haha nak jugak mix2 ni..
ejat...ejat..layan jela..

hmmm...
nak cite pasal sakit perut sebenarnya..
aku perasan sakit ni lepas aku keguguran tahun 2011
mula2 sekali masa tu aku kt opis
aku baru abis pantang
walaupun gugur, aku still pantang 40hari
yela, cuti gugur cuma 2mgu
so bila da masuk opis, cuba pantang mane yg boleh
so aku juz jaga makan
bile da abis pantang tu, ade meeting rasenye..
aku pun belasahla sayur kangkung
lepas je makan, perut aku start senak semacam
menahan la kt meja sorang2
partition aku agak terlindung so sape2 pn xperasan
sampaila sakit tu reda..

next kejadian, jadi kat opis gak
waktu lunch tapau makanan kt cafe bawah
aku amik sambal tumis, sotong ke udang ke (aku xingat)
tapi sambal die ade biji2 cili tu tak hancur
aku pun bedal jela
pas makan masuk toilet nak amik sembahyang
tibe2 sakit tu datang
smpi terduduk aku dibuatnye sbb senak menyucuk2
xde sape lak yg masuk toilet time tu
klux blh gak mintak tolong
aku tgk muka aku kt cermin
bibir aku jadi pucat
pucat hokey??? aku da cuak da masa tu
takut fengsan lak dlm toilet
tapi mmg rasa da nak pitam..
aku duduk mencangkung, cuba cool down sambil pegang dinding
xdela duduk bersila, dalam toilet kot..
pastu die reda sikit2..
perrghhh sakit siootttt!!!

kat umah ni pn penah jadi
masa tu mak aku ada
die buatkan susu panas
pastu Alhamdulillah ok
mak pesan, kalau jadi lagi cmtu, cepat2 buat susu

aku pun penah pegi klinik
doc cakap perut aku berangin
die juz bagi ubat anginla yg kaler putih tu
tapi, aku rase lain macam je sakit ni
kesimpulannya......
pas aku gugur aku perasan yg aku xboleh makan makanan yang berangin cam kangkung n makanan yg pedas2 cm cili padi..
klu makan gak pastu terimalah akibatnya ejat oiii..

haaaaa, paham tak asal usul sakit aku ni?
pandai2 je aku reka cerita sakit ni kan?haha..
tapi betul la, aku tak tipu
aku yg merasainya
hazab hokeh,huhu..


*Credit to Google


No comments:

Post a Comment