Friday, February 25, 2011

nak beli tv..

yeay2x, arini da jumaat,sok cuti,yahooooooo!!!!! ala,cuti hujung minggu je pn kecoh ijat ni... 

bkn ape,mgu depan tgl 1 hari je bln2 so pas2 leh apply gaji...masyuk ar skit bulan ni dr bulan lepas..bulan lepas 6 ari je, bulan ni 16ari, ok la2.. sape nk bg duit free2 kn,hehe...tq PPj.. aku br siap keje n da emaill kt boss, boss pn xde g discussion ape tah..ape lg,layan blog la..opis aku ni senyap, smpi bunyi aircond pn leh dgr..klu bercakap2 konpem la 1 opis leh dgr even bisik2 pn, hehe tulx wahida, jiran sebelah aku ni...so, better aku ckp dgn blog ni, leh ckp byk2, xde sape marah, hihi...


sebenarnye bulan ni bajet nk beli tv..yela,yg ade tv gedabak tu je,huhu..pas2 da letak kt atas coz kt bawah cm x strategik je port tv2..tp boring lak xde tv kt bawah kn?, siang2 mak n abah duk kt bwh je..sian diorg boring je, asik2 ngadap muka zakwan..tp seb baik zakwan comey,heheheehe...


tapiiiii........nk beli tv cmne ek?nk beli yg letak kt atas rak tv/yg lekat kt dinding2...ala,yg lcd plasma bagai2 la...klu letak atas rak, boleh pindah2...kate la nk ubah design rumah,senang nk alih..klu yg lekat kt dinding2,cmno lak nk cabut klu nk ubah tempat lain....hurmmmm..tp aku rase yg lekat kt dinding2 lg mahal...ayoyo,bajet makcik ciput je ni....xpela,akan difikir2kn...renung2kn...

Friday, February 18, 2011

di dalam dilema...

hurrrmmmmm,nk g mane satu ni...konpius makcik..sok ari sabtu bersamaan 19/2/11 ade 2 majlis yg aku dijemput.. 
1- majlis tunang mmbr kt uitm dl cik wan zuulaiha... umah die kt rawang,jauh skit ar dr putrajaya ni,dalam 1jam ar klu xjem..ms aku tunang dl, die datang dgn bai, suprina n way... skg die jmpt aku lak.. tghari td way da kol tnye nk g kex, die nk g tp sorg2 ar sbb husband die kt johor kn, so die ajak aku klu nk g same..aku kt xtau lg, kena tnye zack ar, die pn xtau balik kul bape sok ni..aku janiji kt way, nnt aku konpem balik dgn die mlm ni or sok pg..
 
2- majlis kawin pn norimi... die ni da puan sbb die da nikah ms raye cina ari2 so da xde cik2 lagi ye imi,hehe..die ni mmbr keje ms kt unilink ari2..die da bagi kad, majlis die dekat je,kt dewan precint 8...pas2 diba (ex-opismate gk ms kt unilink) kol td, tnye nk g kex..die kt klu g leh la jmpe kt sana coz da lama tak jmpe..aku ckp, aku pn xleh janji nk g kex, ade rezeki jmpela..
so kengkawan????mane satu nk g ni...nnt klu g, xleh nk spent time lak dengan my hubby..1mgu sekali je jmpe die...wiiiinnnnndddduuuuuuuuu!!!!!!!!! tgu my hubby bg jawapan la, ni sms die xreply pn,bz sgt la2,huhuhuu......

Monday, February 14, 2011

silap buku daaa....

ari isnin???huhu malasnye nk g keje..da la mlm td abg da balik INTAN, buhsannyerrrrrr....g keje lak sorg2,klu ade abg tlg anta pagi2 kn best..tp xpela, mungkin dugaan cmni akan lebih mematangkn aku n wat aku jadi lebih tabah,huhu..

pg ni xde keje..pg2 lg pas breakfast my boss da kuar, tgk kt board, die tulis g KPJ hospital..xtau ar die yg sakit or tgk org sakit, wallahu'alam...

nk dijadkan cite,pg td pas siap2 aku teringat nk amik buku ASB coz konon2 nye nk register online kt cimbclicks..aku pn dgn jayanya geledah ar beg2 yg tak terkemas dlm bilik sebelah2 coz nk cari buku2..jam da nk kul8 da ni, nmpk je buku kaler biru KONPEM buku asb aku..aku pn terus masukkn dlm handbag..smpi2 opis, bajet nk register ar..tgk saving nye, asal skit je ni,upssss!!!...bile belek main page rupe2nye buku laki aku daaaa, alaaaaa da poyo ni nk online transfer ke asb..tup2 buku laki aku, xdapek ar nk register..hhahahahaha gelakkn aku,2la mlm td xnk cari, da pg2 buta lmbt g keje br nk cari, kn da silap amik buku...hahhahaahhaha mari kt gelakkn ijat ramai2!!!!!!!!!

Friday, February 11, 2011

hijau,pecut!!!

ape yg hijau???hehehe...traffic light la...arini pecah rekod,10 minit je smpi opis, sll 15 minit,awal 5 minit ar..kuar kul 8.00, 8.10 da smpi..start jmpe traffic light hijau,smpi ke sudah hijau,yahoooooo pecuuuttttt!!!!!! smpi opis sakit perut lak,hahahahaha....pas2 dapat mkn free lagi,pg ni ade miting,bantai nasi lemak dl sebungkus,yummy...k ar,nk g miting dl,chow!

Thursday, February 10, 2011

im a blogger now!

Assalamualaikum, hi sume... tbe2 mgu ni aku teringin sgt nk ade blog sendiri n finally terhasil la gak blog aku yg xseberapa ni..xpela,mula2..nnt aku touch up la lagi bg cun,hehe..tgk blog org lain sume cun2 belaka,jeles i tau..nk cite ape ek mukadimah ni,hehe..

ok ar, aku introduce la skit pasal diri aku..aku ni dah kawin, da nak masuk 3tahun pn usia perkahwinan kitorg n da ade anak lelaki 1org AHMAD ALAUDDIN ZAKWAN.. inilah buah hati pengarang jantung aku, da la tgh lasak skg ni, kdg2 geram gak tp ibu ttp cayang zakwan!!! 

sbnrnye zakwan bakal jadi abg tp kami xde rezeki, aku keguguran pd 5/1 ari2... sedih sgt2 sbb mmg kitorg mengharap untuk dapat anak lagi..tp kami redha..aku juz pk ape yg Allah buat sume ni ade sbbnye n ade hikmahnye..Dia bukan suke2 nk gugurkan janin dalam perut aku ni..mungkin itu yg terbaik untuk janin aku  n jg utk diri aku..Allah Maha Mengetahui...

xpela,leh cuba lg lepas ni tp tgu la smpi husband aku abis kursus..die tgh kursus Diploma Pentadbiran Awam (DPA) untuk Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) kt INTAN, Bukit Kiara...die start kursus 29/11/2010 n akan abis 15/7/2011..lama kn?huhuhuhuhuhu skg br bulan 2.....xpela,pejam celik2x nnt mst die da abis kursus (nk sedapkn ati je sbnrnye,uwwwaaaaaaa!!!!!)k ar, stop dl..nk belek2 keje skit..kang da boring aku blogging2 lg,hehe...daaaa.....