Tuesday, August 9, 2011

demam :-(

salam semua..
arini aku xsihat la..
hidung sumbat,kepala pening,badan seram sejuk..
huhu tanda2 apekah ini?????

tapi lately aku rasa lain mcm je badan aku
aku sbnrnye mmg mengharap nak baby lagi
yela,aku gugur ari2 5/1/2011
skg da bulan7,so rase2nye insyaAllah rahim aku da pulih lepas D&C ari2..
doc kata kena rest dalam 3-6 bulan...
aku ni mmg jenis yg kuat pantang gk..
klu utk kebaikan badan aku
mmg aku akan ikut
yerla,badan nk pakai lama
aku xmo muda2 da sakit,huhu..
nauzubillah...


sebenarnye last period aku bulan lepas 15/7
tp skg baru 9/8
ada masa lagi nk konpemkan aku ni 'berisi' kex,hehe..
aku doa je ari2
mintak kt Allah, kurniakan lg kami zuriat
tp aku hanya mampu berdoa
semuanya Allah yang tentukan,aku redha & aku terima seadanya...

doakan yang terbaik untuk kami sekeluarga,amin.....


Friday, July 29, 2011

im back!!!!!!

salammmmmmmm.....
lamanya xpost n3,huhuhuhu...
rasenye nk start blogging2 blik la,asik blogwalking je,tup2 blog sendiri yang bersawang
banyak cite sbnrnye sepanjang menghilang ni
tp nape tah, tgn ni xrajin je nk luah kt sini
byk gk dugaan yg aku lalui sepanjang aku menyepi
tp yg paling aku ingat adalah pasal zakwan
zakwan kena sampuk n meracau2
next n3 nnt aku cite
yg ni mmg sedih n aku xkn lupe smpi bile2.....
ibu sayang zakwannnnn!!!!!!!

tu cite sedih
cite hepi lak adalah.................
suami ku da abis kursus pada 15/7/2011,yaaahhhhhhoooooo!!!!!!!!!
seronooootttttttnyyyaaaaaaa
da xde da penantian ari2
skg ari2 die da ade kt umah
nnt aku wt n3 lain
 xmo la cite campur2 kt sini
kang aku pening
yg tukang bc pn fenin gk nnt
hehehehehehehehehehe

k ar,nk g mkn
arini kt opis ade wt pot luck sempena ramadhan mgu depan
byk tul mknn leh mkn smpi ptg kang
k,daaaaaa......

Friday, March 11, 2011

eksiden!!!!!

uwaaaaaa.....eksiden td,apekah???????
lunch td aku g mkn kt baginda dgn wahida (opismate aku,same2 sambilan)
pas mkn,aku ckp nk bwk die singgah umah aku..
lgpn da dekat,so balik umah..
abah pn da g masjid,sembahyang jumaat..
so,lepak jap tgk tv,pas2 dua2 terlelap..
seb baik zakwan tido,klux konpem ktorg xleh tido 
sbb die wt bising n huru hara,huhu..

aku bgn dl,aku tgk wahida sedapnye tido
yela,mane taknye hujan dr pg td xberenti2
da2 pas mkn,ape lg mmg sedap la tido
tp jam da dekat 2.30,aku kejut gk die
coz nk ajak minum
xelok la plak,ade tetamu tp xjamu pape
aku pn jamula air oren dlm peti ais2 n ade cekodok pg td mak buat
pas2 aku siap2 la pki tudung nk masuk opis

nk kuar2 abah br balik masjid,bising ar die
kul 2.30 br kuar,kul bape masuk opisnye
aku n wahida cepat2 masuk kete
pas2 sembang2 la..
jalan kt situ adela belok2 skit n aku jalan cm bese..
tbe2 satu kancil putih arah dari taman alam rimba
meluncur laju je..
gedegang!!!!!!!
bergogar kete aku....
fuuuuhhhhh.....
wahida suh berenti keta tepi jalan..
aku tgk dr cermin,kete2 pn slow
bajet cm nk lari je,klu lari mmg aku kejar

pas2 aku kuar kete nk tgk ape hasilnye dentuman td
ha kau!!!
kemek skit kt bumper belakang
pas2 adela benda yg cm terkopak
aku pn xtau ape menda aku nk panggil benda2
kancil2 dtg park kt belakang kete aku
die kuar,pmpuan upenye
pucat da muka die time2
aku tnye duk sini ke
die kt antar barang kt suami die kt taman alam rimba2
die mmg gelabah la
aku pn terkezut gk,mau taknye..
aku bajet die berenti kt simpang2
tup2 laju je die cium myvi aku,huuhuhu...

tup2 laki die datang naik waja
bile die kuar,aku rase cm penah tgk laki ni
tp aku mls nk pk,biarla
die ckp nk ajak aku g bengkel terus repair
aku sebenarnye xtau nk wt ape
da la laki aku kursus,xde kt sini
abannnggggg,help me!!!!!!!
pas2 aku ckp nk kol jap

aku masuk kete aku kol suamiku
seb baik die terus angkat
abg ckp suh amik no tepon die,address die,plat kete die
bile aku suh die tulis address die ckp umah sewa
n die kt die ade kedai kt 15
aku tnye kedai ape???
sbb aku kn familiar dgn kedai2 kt 15 ni
die kt nasi ulam
haaaa,br aku perasan mamat ni
die kt cr je die kt situ
nama die azwan
yg ade kt kedai2 kakak die..
die ckp die pn keja ketuk2 keta ni
klu buat dlm 2,3 ari la
dlm pale aku
ha,sudah klu kene berkampung kt bengkel2 lama2
konpem abah tau
tiddaaaakkkkkkkk!!!!!!!

aku ckp ok
pas2 aku terus blah....
huuuwaaaaaaa
br 1mgu bwk keta da jd cenggini
2la,naik keta xbc bismillah la2,huhu...
sian wahida
1st time nek keta aku da eksiden
mst die fobia da pasni,huhu
ampun wahida..
da la die xkawen lg,huahuahuahuahua

kesimpulannye,tgu laki aku balik mlm ni
seb baik mgu ni die balik jumaat mlm
sll die balik ptg sabtu coz pg sabtu ade aktiviti
abaaannnngggggg,cepatla balik!!!!!!
aku merinduimu.................

lupe punye pasal..

Lamanya xwat entry..teringin nk wt tp xnyempat je..
dr isnin smpi rabu bz siapkn paper utk meeting pengurusan..
bile da siap,konon2 pg kamis2 da xde kejela..
aku pn dgn senang ati g pantri,konon2 nk mkn bun yg aku beli ptg smlm..
tup2 wahida tercongok kt pintu..
"kak izat, arini 10hb, xingat ke?"
aku pn penat pk,
"ade ape arini??????"
then,wahida pn berkata...
"kak,arini seminar risk awarenessla..."
upsssssss,aahla siri2 seminar risk awareness..
time2 da 8.45a.m,seminar start 9.00a.m..
akak2 opis sume kata mkn dl,jap lg pas mkn br g..
aku pn potong2 bun tu bg sume rase
aku ngap satu n sempat lagi wt milo secawan..
tup2 en rushdi lak masuk
siap bwk nasi lemak sebungkus..
siap lauk ayam goreng seketul n telur mata..
sambil2 die citela..

die nmpk org ramai2 menghala ke dewan seminar2..
then,die pn tnyela sorg staff ni..
ade ape???
pas2 staff2 ckp seminar risk mngmnt
hhhhaaaaaaaaa?????
terkezut badak ar en rushdi...
sbbnye die dgn2 ktorg sekali lupe pasal seminar arini..
siri 1 on 23/2/2011..
ms last minum ptg2 ari2 die ade ckp nest siri on 10/3/2011
time tu ingatla,pas2 da balik mmg haram xingat..
ktorg pn silap sbb xset kt calendar..
hahahahahaha.....
seb baik sempat g b4 9.00
en rushdi dgn slumbernye smpi pas2 terus bg seminar..
salute la kt en rushdi..
tp die mmg pandai pn..
kelakau...hik...hik..hik..

Thursday, March 3, 2011

hospital serdang

aku sangat mengantuk ni,hhhuuaaaaa.....mslhnye meja aku ni,meja yg mula2 nmpk bile org masuk,especially klu en mohtar turun dr atas,mmg xleh cover da klu die lalu,aisshhh..nk ilangkan ngantuk nye pasal,aku pn type la entry ni...

sbnrnye kul12 td ktorg da kuar coz nk g melawat ayah nana (budak praktikal) kt hospital serdang..seb baik pg td da bantai ns lemak,kak yuyun belanja..xde la lapar sgt nk g sana..aku,wahida,k leen naik keta dgn k biha..k pah naik kete dgn k sue (k sue naik harrier,cayala!!!)..smpi sana da 12.30 kire waktu melawatla...

naik atas,ayah die kt wad 7a..smpi2 mmg da ade ramai org..adik beradik nana n kwn2 ayah die kot..smpi2 je,nana terus salam ktorg sume n die peluk k biha...bile da kena peluk,ape lg berjurai la airmata die...aku yg xkena peluk ni pn sebak gk,hhuhuhu...tp bile tgk ayah die mmg cm da tenat..ayah die diabetes,tp bile da teruk,die effect kt buah pinggang..ari2 kt ade jangkitan kuman...arini ayah die start sawan..nana kt dlm 1/2 jam akan kena la sawan..

sedih sangat,tbe2 teringat abah...abah pn da tua,da 66 pn umur die tahun ni...tp Alhamdulillah masih kuat lg wlupn ade sakit,biasela da tua,ade darah tinggi,tp still mkn ubat...sedih sgt klu pk aku kt tempat nana..die da la anak sulung,br nk abis study..pas2 bln 5 die nk kawen...mst sedih sgt bile pk2 keadaan ayah die cmni..mak die pn lemah je,mesti penat jg ayah die kt spital..aku tgk date ayah die masuk situ 29/01/2011 means da 1 bulan la ayah die kt spital..tp bile tgk muka ayah die nmpk cm tua sgt, cm da umur 70/80 cm2...tp sume2 efek bile da sakit cm2la kot,sian sesangat....

pas2..lbh kurg kul 1 cm2,ayah die kena sawan...nana n adik beradik die ape lg,start la nangis balik,tersedu sedan diorg,sebak sgt time2..diorg cm xsanggup tgk ayah diorg jd cm2..klu aku pn xsanggup..paling sedih adik bongsu diela,dr ktorg dtg smpi ktorg balik,xberenti2 die nangis,mayb die bongsu pas2 rapat dgn ayah die kot,kot nyerla..doktor n nurse dtg ar tgk,pas2 siap tutup tirai,makin cuak la ktorg sume,hope xde pape jd kt ayah...pas doc cek ok je,tp sbb sawan2 sume cm panik je..tp pas2 ayah die kena pakai oksigenla...so saddd....

tgk ayah die cm da lega pas2 cm tido,mayb dapat oksigen2..ktorg pn mula la beransur..salam nana n ckp kt die supaya kuat n sabar...pas2 ktorg pn balik...semoga ayah nana cepat sembuh n dipanjangkan umur, aminnn....... 

Friday, February 25, 2011

nak beli tv..

yeay2x, arini da jumaat,sok cuti,yahooooooo!!!!! ala,cuti hujung minggu je pn kecoh ijat ni... 

bkn ape,mgu depan tgl 1 hari je bln2 so pas2 leh apply gaji...masyuk ar skit bulan ni dr bulan lepas..bulan lepas 6 ari je, bulan ni 16ari, ok la2.. sape nk bg duit free2 kn,hehe...tq PPj.. aku br siap keje n da emaill kt boss, boss pn xde g discussion ape tah..ape lg,layan blog la..opis aku ni senyap, smpi bunyi aircond pn leh dgr..klu bercakap2 konpem la 1 opis leh dgr even bisik2 pn, hehe tulx wahida, jiran sebelah aku ni...so, better aku ckp dgn blog ni, leh ckp byk2, xde sape marah, hihi...


sebenarnye bulan ni bajet nk beli tv..yela,yg ade tv gedabak tu je,huhu..pas2 da letak kt atas coz kt bawah cm x strategik je port tv2..tp boring lak xde tv kt bawah kn?, siang2 mak n abah duk kt bwh je..sian diorg boring je, asik2 ngadap muka zakwan..tp seb baik zakwan comey,heheheehe...


tapiiiii........nk beli tv cmne ek?nk beli yg letak kt atas rak tv/yg lekat kt dinding2...ala,yg lcd plasma bagai2 la...klu letak atas rak, boleh pindah2...kate la nk ubah design rumah,senang nk alih..klu yg lekat kt dinding2,cmno lak nk cabut klu nk ubah tempat lain....hurmmmm..tp aku rase yg lekat kt dinding2 lg mahal...ayoyo,bajet makcik ciput je ni....xpela,akan difikir2kn...renung2kn...

Friday, February 18, 2011

di dalam dilema...

hurrrmmmmm,nk g mane satu ni...konpius makcik..sok ari sabtu bersamaan 19/2/11 ade 2 majlis yg aku dijemput.. 
1- majlis tunang mmbr kt uitm dl cik wan zuulaiha... umah die kt rawang,jauh skit ar dr putrajaya ni,dalam 1jam ar klu xjem..ms aku tunang dl, die datang dgn bai, suprina n way... skg die jmpt aku lak.. tghari td way da kol tnye nk g kex, die nk g tp sorg2 ar sbb husband die kt johor kn, so die ajak aku klu nk g same..aku kt xtau lg, kena tnye zack ar, die pn xtau balik kul bape sok ni..aku janiji kt way, nnt aku konpem balik dgn die mlm ni or sok pg..
 
2- majlis kawin pn norimi... die ni da puan sbb die da nikah ms raye cina ari2 so da xde cik2 lagi ye imi,hehe..die ni mmbr keje ms kt unilink ari2..die da bagi kad, majlis die dekat je,kt dewan precint 8...pas2 diba (ex-opismate gk ms kt unilink) kol td, tnye nk g kex..die kt klu g leh la jmpe kt sana coz da lama tak jmpe..aku ckp, aku pn xleh janji nk g kex, ade rezeki jmpela..
so kengkawan????mane satu nk g ni...nnt klu g, xleh nk spent time lak dengan my hubby..1mgu sekali je jmpe die...wiiiinnnnndddduuuuuuuuu!!!!!!!!! tgu my hubby bg jawapan la, ni sms die xreply pn,bz sgt la2,huhuhuu......

Monday, February 14, 2011

silap buku daaa....

ari isnin???huhu malasnye nk g keje..da la mlm td abg da balik INTAN, buhsannyerrrrrr....g keje lak sorg2,klu ade abg tlg anta pagi2 kn best..tp xpela, mungkin dugaan cmni akan lebih mematangkn aku n wat aku jadi lebih tabah,huhu..

pg ni xde keje..pg2 lg pas breakfast my boss da kuar, tgk kt board, die tulis g KPJ hospital..xtau ar die yg sakit or tgk org sakit, wallahu'alam...

nk dijadkan cite,pg td pas siap2 aku teringat nk amik buku ASB coz konon2 nye nk register online kt cimbclicks..aku pn dgn jayanya geledah ar beg2 yg tak terkemas dlm bilik sebelah2 coz nk cari buku2..jam da nk kul8 da ni, nmpk je buku kaler biru KONPEM buku asb aku..aku pn terus masukkn dlm handbag..smpi2 opis, bajet nk register ar..tgk saving nye, asal skit je ni,upssss!!!...bile belek main page rupe2nye buku laki aku daaaa, alaaaaa da poyo ni nk online transfer ke asb..tup2 buku laki aku, xdapek ar nk register..hhahahahaha gelakkn aku,2la mlm td xnk cari, da pg2 buta lmbt g keje br nk cari, kn da silap amik buku...hahhahaahhaha mari kt gelakkn ijat ramai2!!!!!!!!!

Friday, February 11, 2011

hijau,pecut!!!

ape yg hijau???hehehe...traffic light la...arini pecah rekod,10 minit je smpi opis, sll 15 minit,awal 5 minit ar..kuar kul 8.00, 8.10 da smpi..start jmpe traffic light hijau,smpi ke sudah hijau,yahoooooo pecuuuttttt!!!!!! smpi opis sakit perut lak,hahahahaha....pas2 dapat mkn free lagi,pg ni ade miting,bantai nasi lemak dl sebungkus,yummy...k ar,nk g miting dl,chow!

Thursday, February 10, 2011

im a blogger now!

Assalamualaikum, hi sume... tbe2 mgu ni aku teringin sgt nk ade blog sendiri n finally terhasil la gak blog aku yg xseberapa ni..xpela,mula2..nnt aku touch up la lagi bg cun,hehe..tgk blog org lain sume cun2 belaka,jeles i tau..nk cite ape ek mukadimah ni,hehe..

ok ar, aku introduce la skit pasal diri aku..aku ni dah kawin, da nak masuk 3tahun pn usia perkahwinan kitorg n da ade anak lelaki 1org AHMAD ALAUDDIN ZAKWAN.. inilah buah hati pengarang jantung aku, da la tgh lasak skg ni, kdg2 geram gak tp ibu ttp cayang zakwan!!! 

sbnrnye zakwan bakal jadi abg tp kami xde rezeki, aku keguguran pd 5/1 ari2... sedih sgt2 sbb mmg kitorg mengharap untuk dapat anak lagi..tp kami redha..aku juz pk ape yg Allah buat sume ni ade sbbnye n ade hikmahnye..Dia bukan suke2 nk gugurkan janin dalam perut aku ni..mungkin itu yg terbaik untuk janin aku  n jg utk diri aku..Allah Maha Mengetahui...

xpela,leh cuba lg lepas ni tp tgu la smpi husband aku abis kursus..die tgh kursus Diploma Pentadbiran Awam (DPA) untuk Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) kt INTAN, Bukit Kiara...die start kursus 29/11/2010 n akan abis 15/7/2011..lama kn?huhuhuhuhuhu skg br bulan 2.....xpela,pejam celik2x nnt mst die da abis kursus (nk sedapkn ati je sbnrnye,uwwwaaaaaaa!!!!!)k ar, stop dl..nk belek2 keje skit..kang da boring aku blogging2 lg,hehe...daaaa.....